Foredrag med Deloitte
Marianne Trollsås Fenger startet kvelden med å fortelle om hennes hverdag som konsulent i små og store selskap. Hun fortalte om veien fra graduate-tiden på London School of Economics i 1998, tiden som produktutvikler i store konsern, til gründerlivet og nå som Senior Manager i Deloitte.

I tillegg til sin personlige historie, hvordan og hvorfor hun hadde gjort som hun hadde gjort, fulgte det også med mange tips og råd til studentene i salen. Blant annet om å vise respekt, være ydmyk, ikke være redd for å gjøre feil og om hvor viktig det er å lære av de feil man gjør.
- Foredragene til Deloitte var veldig bra. Først hadde Marianne et veldig personlig foredrag om hele hennes karriere. Det var veldig spennende å høre om hvilke utfordringer hun hadde møtt på veien, både opp- og nedturer. Man får en større forståelse for hvordan de er kommet dit de er nå, sier Martin Bugge.
Man kunne høre knappenåla treffe gulvet mens foredragene holdt på. Det var helt stille i salen, studentene lyttet ivrig under foredragene og det var tydelig at de personlige historiene fra arbeidslivet ble satt pris på.
Olav Stokkenes, partner i Deloitte Kristiansand, geleidet publikum gjennom bedriftens historie, omfang og samfunnsansvar.

- Han gikk fra det personlige og inn på Deloitte, litt mer konkret mot kundene de jobber med, de som selskap i samfunnet og deres utfordringer. Det var mye mer underholdende enn å bare presentere masse data om selskapet, legger Bugge til.
Kenneth Myrhaug, revisor og senior manager i Deloitte, etablerte tidlig en løs og uformell tone i sitt foredrag.
- Når jeg tok min utdanning som siviløkonom, valgte jeg bort regnskap og revisjon fordi det hørtes kjedelig ut. Jeg ser jo nå i senere tid at hverdagen til en revisor er mye mer varierende enn det jeg trodde på det tidspunktet.
Christian Egeli snakket om en advokats hverdag i Deloitte.
- På Kristiansandskontoret har jeg mulighet til å jobbe med saker i et veldig vidt spekter og tilegne meg kunnskap og erfaringer på flere områder. I Oslo har man større omfang av saker, og har da mulighet til å spesialisere seg på ett felt. Måten jeg jobber på her i Deloitte Kristiansand er en veldig god måte å bygge seg opp erfaringer man nødvendigvis ikke ville fått muligheten til andre steder, sier Egeli.

Han trakk også frem utfordringen og gapet mellom den akademiske utdannelsen og hva som faktisk møter studentene ute i arbeidslivet.
- Man skal ikke kimse av hvor mye man lærer av folk med erfaring. Det første året mitt i jobb etter studiet lærte jeg mer enn noen gang, sier Egeli.
Kvelden ble avsluttet med en «talentquiz» med temaet «business». Studentene var godt fornøyd med opplegget til Deloitte Kristiansand.
- Det var gøy å se hvordan de personlig tolket oppgavene sine, og hvordan de hadde gått gjennom karrieren for å finne ut hva de likte å gjøre - og funnet det i Deloitte, sier Thomas Bergflødt.
- Det var moro å se den medmenneskelige delen og den uhøytidelige stemningen de imellom. Det virket som om alle var på samme bakkenivå, uansett hvor de jobbet i selskapet. Det tror jeg er viktig for et godt miljø. Samtidig så synes jeg det var veldig interessant at de var så opptatt av hva vi syntes, og våre meninger. Det viste at de var åpne for endringer, legger Ole Martin Ølmheim til.
- Jeg har fra tidligere et veldig stivt inntrykk av Deloitte fra forskjellige bedriftspresentasjoner, så jeg synes det var litt godt med den uformelle biten. Det er kult å se mennesker som har det gøy når de presenterer noe de liker å jobbe med. At de presenterte hva de har gjort i forkant og hvordan de endte der er kanskje mer relevant for oss, i alle fall for meg, avslutter Erling Tangen.
