Talentjakten

Litt nærmere Glencore Nikkelverk



Facebook Twitter Del på LinkedIn
Sist endret: 17.02.2015 12:36:03

Glencore Nikkelverk startet gruppesamtalene med studentene med å utveksle visittkort. Tidligere i januar ble bloggene til årets deltakere aktivert, og utover vårsemesteret vil studentene komme litt nærmere hver enkelt bedrift.
- Vi skal jobbe videre med studentene angående innleggene de skal skrive fremover, sier HR Manager i Glencore Nikkelverk, Magne Ivar Gjerde.

Under Talentjaktens januarsamling var Glencore Nikkelverk tilstede pÃ¥ bedriftsdagen, en noe annerledes karrieredag for næringsliv og student. Nikkelverket stilte sterkt med tre representanter, Kai Johansen (OpEx og Energy Manager), Magne Ivar Gjerde (HR Manager) og Harald Eik (kvalitetssjef). 



- Bedriftsdagen har vært veldig bra, og de har alle vært veldig interessert, uansett fagbakgrunn, og vi fikk inntrykk av at de var jordnære og nysgjerrige. Denne gangen var det gruppepresentasjoner, og vi fikk gå mer i dybden i materie. Det er mer rom for en god dialog og diskusjoner. En veldig god måte å gjøre det på, sier Gjerde.

Visste du at verdens reneste nikkel produseres i Kristiansand?
Glencore Nikkelverk AS er en del av det globale konsernet Glencore Xstrata, med 190 000 ansatte og kontraktører i over 50 land. Nikkelverket ligger sentralt plassert nær byens sentrum ved innseilingen til Kristiansand og har ca. 500 ansatte. Glencore Nikkelverks egenutviklede teknologi gjør de til et av verdens ledende nikkelraffinerier, og deres avanserte produksjonsprosesser er svært miljøvennlige.



- Vi er nokså kjent her i regionen, men ikke utad. Vi ser jo at de ikke kjenner til Nikkelverket, og det er derfor vi er med i Talentjakten. Dette gir oss en unik mulighet til å treffe mange dyktige og ambisiøse talenter og fortelle dem om vår arbeidsplass, sier Gjerde.

- Jeg kjente til bedriftene fra før, og visste i utgangspunktet med hva de drev med, men ikke hvor bredt spekteret var i hver enkelt bedrift. Jeg visste heller ikke om jeg var kvalifisert til å jobbe i de mest tekniske firmaene - men det viste jo seg mangfold og muligheter hos de alle, sier en av årets deltakere, Ola Haraldstad.

Nikkelverkets kjernevirksomhet er produksjon av nikkel av meget høy kvalitet. Råvarene de får inn inneholder også mange andre verdifulle metaller, og deres teknologi gjør det mulig å også fremstille kobolt, kobber og edelmetaller.

Studentene hadde i forkant av samlingen gitt uttrykk for at de ikke var klar over mangfoldet og mulighetene på Sørlandet. Gjerde sier han kjenner til problemstillingen.

- Noen bedrifter er veldig kjente, andre mindre kjente. Sørlandet er et utrolig spennende område med mange muligheter, sier Gjerde.

Bedriftsdagen la til rette for at student og bedrift skulle komme litt nærmere hverandre. Bedriftene får knytte kontakt og bli bedre kjent med de hodene, og studentene får innsikt i regionens muligheter og kunnskap om enkeltbedriftene på nært hold. I etterkant av gruppemøtene kunne man høre studentene trekke frem "de gutta fra Nikkelverket" som dagens høydepunkt.

- Nikkelverket sto for dagens beste presentasjon. Vi hadde en veldig god dialog under rolige omgivelser hvor vi fikk sett tre entusiastiske karer som gledet seg til å presentere hver sin del om hva de gjør og hvordan arbeidsdagen deres ser ut til vanlig, sa en av kandidatene etter møtet med Glencore Nikkelverk.

Magne Ivar Gjerde ser frem til samarbeidet mellom Nikkelverket og studentene, nÃ¥ som bloggene er aktivert. 
Foto: (f.v.) Jonatan De Lange Claussen, Uladzimir Rubascheuski, Harald Eik (Kvalitetssjef i Glencore Nikkelverk) og Ole Martin Ølmheim i dialog under middag på Clarion Hotel Ernst.