Talentjakten

Fra NTNU - via Statoil og Kongsberg Gruppen - til USAFacebook Twitter Del på LinkedIn
Sist endret: 11.09.2015 17:24:49

Det er ganske nøyaktig ett år siden de søkte seg inn til Talentjakten. Med summer internship i Kongsberg Gruppen og Statoil friskt i minne, har NTNU-studentene Marius og Thomas dratt til USA for å starte på sine mastergrader i mechanical engineering.

5 av totalt 20 deltakere fra Talentjakten 14/15 er studenter fra NTNU. Thomas Bergflødt er én av de - og går sivilingeniørstudiet produktutvikling og produksjon, med spesialisering innen energi-, prosess- og strømningsteknikk. I sommer hadde han summer internship i Statoil, hvor han jobbet med å studere livssyklusen til en offshore vindpark med fokus på samlede CO2-utslipp.

Nå har jeg flyttet Boulder i Colorado for et år på utveksling, hvor jeg går mechanical engineering på University of Colorado at Boulder. Her er det mye fokus på sustainable energy med spesielt vind- og solenergi. Dette er en av mine store interesser, så det er kanskje hovedgrunnen til at jeg er akkurat her, sier Thomas. 

 Thomas
Thomas - her under Yellow Belt sertifisering med Lean Communications under Talentjaktens samling i januar 2014. Foto: Talentjakten

20. september er søknadsfristen til å søke seg inn til Talentjakten og neste års program. Det er ganske nøykatig ett år siden fjorårets deltakere satt i samme posisjon, Thomas og Marius husker søknadsprosessen godt og begge trekker frem krevende tester og intervjuer som noe av det mest lærerike:

Jeg husker spesielt at evnetestene var vriene, disse utfordret helt andre evner enn jeg personlig er vant til å bruke. Finalerunden i Oslo er en erfaring jeg tar med meg videre, det å ha en gruppecase der det satt fagpersoner og vurderte meg var vanskelig. Man føler ofte veldig mestring etter å ha vært utenfor komfortsonen, noe jeg regner med de fleste var i finalerunden i Oslo, sier Thomas.

Jeg husker det mest som en prosess som gikk veldig grundig til verks. Det var mange tester som skulle tas og intervjuer en skulle gjennom. Dette var samtidig en tid det skjedde mye annet for min del, og det var ikke alltid bare enkelt å finne tid til alt. Jeg klarte likevel å finne tid til å forberede meg til de ulike testene, og alt gikk heldigvis min vei til slutt. Vurderer du og søke men er usikker på om du har tid, så vil jeg hvertfall anbefale å prøve, sier Marius.

Thomas og Marius i dialog med Morten P. Røvik fra ProduktivNorge, kursholder i GTD-metodikken.

Fra Kongsberg Gruppen til UC Berkeley

Det siste året til Marius Svenungsen har stort sett handlet om Start NTNU, skole, utveksling, sommerjobb og å sende bøker. Vervet i Start hadde han ut 2014, og startet sakte men sikkert etter det å jobbe i Mondå, som er drevet av Julien S. Bourrelle. Bourrelle er også en samarbeidspartner i Talentjakten.

På det tidspunktet jeg ble med ga Mondå ut boken «The Social Guidebook to Norway», der jeg har jobbet med distribusjon og spesielt utsending av bøker. I tillegg til skole har det siste vårsemesteret vært mye forberedende arbeid før jeg reiste til UC Berkeley.

Denne sommeren hadde Marius summer internship i Kongsberg Gruppen, som han selv sier var høyst relevant for det han studerer. 18. august satt han seg på flyet til San Fransisco for å tilbringe det neste året på UC Berkely, hvor han blant annet skal bo i kollektiv med 600 andre studenter fra 70 ulike land.

Utfordret komfortsonen


I løpet av året som har gått har deltakerne vært nødt til å presentere seg mange, mange ganger. Fra lange presentasjoner til å finne sin egen lille «elevator pitch», både på scene ved høytidelig arrangement, men også under uformelle middager med potensielle arbeidsgivere på andre siden av bordet.

Det som er sikkert er at de korte pitchene jeg har hatt for å presentere meg selv har gjort meg bedre til å selge meg i en intervjusituasjon. Det har jeg fått bruk for flere ganger det siste året. Jeg må si jeg setter stor pris på å få møte så mange kjente, dyktige og dedikerte folk, og som er villig til å dele av kunnskap og nettverk, sier Thomas. 

Thomas og Marius og meddeltakere i Talentjakten Kristine og Alisa - her sammen med representanter fra Talentjaktens partnerbedrift Cameron. Foto: Talentjakten

Den beste opplevelsen med Talentjakten er folka jeg har møtt. Blant de 20 deltakerne er det mange ulike fagbakgrunner og alle driver med forskjellige ting. Gjennom å snakke med mennesker med en annen bakgrunn enn deg får en ett litt annet syn på ting, og dette har Talentjakten bidratt til. Vi har også fått vært med på mange kurs og kule ting, som en som student vanligvis ikke får oppleve,
forteller Marius. 

Vi i Talentjakten ønsker både Thomas og Marius et fantastisk år i USA!

Marius_Finalerunde
Marius - her under Talentjaktens Finalerunde i fjor. I bakgrunnen kan vi se Line Kumle og Kjetil Pedersen fra Manpower. Foto: Talentjakten.