Talentjakten

Studentintervju: Jon DanielsenFacebook Twitter Del på LinkedIn
Sist endret: 12.09.2014 11:10:44

Underveis på vår rekrutteringsturné møter vi mange behjelpelige og engasjerte studenter. I løpet av hele september måned vil vi jevnlig publisere studentintervjuer, for å dele deres historie og karriereutsikter: 

Jon Danielsen (24), jusstudent og informasjonsansvarlig i Springbrettet (UiB)

Jeg er en 24 år gammel jusstudent født i Bergen, oppvokst i Kristiansand. Jeg begynte å jobbe i Fvn da jeg gikk i 2. klasse på VGS. Der var jeg fotograferende journalist i sporten. Etter det har jeg arbeidet mer med presse i blant andre VG, Dabladet, Vårt Land og Se og Hør. Etter hvert fikk jeg behov for å ha noe å vise til, så jeg tok to år på fotoskole i Trondheim før jeg jobbet et år som studio manager for Kolonihaven studio under Wesenberg. Men jeg fant ut at foto er en vanskelig bransje, så jeg begynte på juss-studier. Ved siden av studiene er jeg svært engasjert med fotografi, i Heimevernet og jeg er informasjonsansvarlig i Springbrettet.

Hva er Springbrettet?
Springbrettets overordnede mål er å knytte studenter og næringsliv tettere sammen. Dette gjør vi på mange måter, blant annet gjennom bedriftsmøter og presentasjoner. Vi markedsfører og hjelper også med rekruttering til bedrifter. Karrieredagen er Springbrettets største enkeltstående arrangement i dette arbeidet, med over 90 bedrifter tilstede. Vi har nå ca 35 medlemmer, og er for alle skolene i Bergen på universitets- og høyskolenivå. De som jobber med Springbrettet har driv og engasjement og lyst til å jobbe med dette. 

Beskriv deg selv som student med 3 ord?
Jeg er en problemløser, arbeidsom og gledesspreder. Det er viktig å ikke se problemene, men å finne løsningene. Jeg er arbeidsom fordi jeg er høyt motivert i alt jeg gjør, og jeg tar alt med et smil!

Hvis du kunne velge på øverste hylle, hvor ville du ha jobbet hvis du var arbeidssøkende akkurat nå? 
Jeg vil gjerne jobbe hos Geelmuyden Kiese, jeg har fått et godt inntrykk av dem. Kan gjerne tenke meg å jobbe der som trainee eller liknende. Kunne også tenke meg å jobbe i Advokathuset Bar ute på Tjuvholmen, de har høye krav, men jeg liker måten de jobber på ved at de er kreative.

Hvorfor Bergen?
Jeg er født bergenser, så jeg hadde ikke noe valg. I tillegg var det bare Bergen og Oslo med jusssutdannelser. Valget ble avgjørende ved fagorganiseringen: i Bergen har du ett og ett fag og jevnlige innleveringer, jeg liker bedre den måten å jobbe på enn å ha alle fag samtidig som Oslo har. Jeg liker ha deadlines å jobbe mot hele tiden. 

Hvordan ser fremtiden din ut?
Jeg har et behov for å bli noe, tror alle har behov for å holde på med noe de selv synes er gøy. Hva og hvor vet jeg ikke, men jeg ved at jeg kommer til å jobbe med noe jeg synes er gøy og jeg kommer til å gjøre det beste jeg kan i jobben. Jeg prøver å gjøre det meste ut av livet. 

Hva mener du er mest attraktivt ved deg som firmaer ser etter?
Det at jeg er problemløser tror jeg er positivt. Evnen til å være kreativ og konfliktløsende tror jeg mange kan sette pris på. Det å kunne være kreativ og strukturert på en gang tror jeg er sunt, å ikke henge meg opp i juridiske måter å gjøre ting på, samtidig som det er viktig å ikke la det skli helt ut. Hvorfor bør studenter engasjere seg? Studiet kan bli tørt, det kan bli mye tid på lesesalene. Det å engasjere seg generelt gjennom sport, venner osv er viktig for avkobling. I tillegg tror jeg det å engasjere seg som student er essensielt for veldig mange. Mange kan få bruk for det de studerer i verv og organisasjonsjobber. Det tror jeg er veldig viktig. De som ansetter folk vil også se at studenter har jobbet spesifikt med oppgaver ved siden av. Du kan vise at du har gjort noe. Da vil du også få enorm stor utvikling på det personlige nivået og du har fått noe til. Det vil fremtidig arbeidsgivere og miljøet rundt merke. Når det kommer til stykket kommer vi alltid til å slå de som ikke gidder, eller tror de kan slappe av!