Talentjakten

Studentintervju: Marius SvenungsenFacebook Twitter Del på LinkedIn
Sist endret: 15.09.2014 14:46:38

Underveis på vår rekrutteringsturné møter vi mange behjelpelige og engasjerte studenter. I løpet av hele september måned vil vi jevnlig publisere studentintervjuer, for å dele deres historie og karriereutsikter: 

Marius Svenugsen (22) student i produktutvikling og produksjon, NTNU:

Kan du fortelle oss litt om din bakgrunn? 
Jeg er 22 år og kommer fra Kongsberg. Nå studerer jeg 3. klasse produktutvikling og produksjon ved NTNU. Ved siden av studiene er jeg leder for Start NTNU, og før jeg begynte på studiene var jeg i Forsvaret og Befalsskolen. Det har gitt meg verdifulle erfaringer!

Hva er Start NTNU?
Start NTNU er en frivillig studentorganisasjon med 50 medlemmer som representerer alle campus og årstrinn ved NTNU. Vi jobber for å øke interessen for innovasjon og nyskaping blant studentene her på NTNU. Vi gjør dette ved å arrangere kurs, foredrag, konkurranser, møteplasser og andre arrangementer med nyskapning som hovedfokus.

Beskriv deg selv som student med 3 ord?
Jeg er målrettet, interessert og lærevillig!

Hvis du kunne velge på øverste hylle, hvor ville du ha jobbet hvis du var arbeidssøkende akkurat nå?
Jeg har lyst til å jobbe i Statkraft, mye på grunn av deres fokus på fornybar energi som løsningen på fremtidens energibehov. 

Hvorfor Trondheim?
Jeg skulle bli ingeniør tidlig, det var det ikke noe tvil om og da er Trondheim det beste stedet å studere, uten tvil. Jo lenger jeg har gått her har selve NTNU blitt mindre viktig, mens alt som skjer rundt har blitt bedre og bedre med årene: det sosiale og verv som Start NTNU

Hvordan ser fremtiden din ut?
Jeg tror jeg jobber i et privat selskap som tenker innovativt. Jeg jobber mye med innovasjon i Start NTNU og håper få finne en jobb hvor jeg kan jobbe kreativt. Ønsket er å jobbe med noe som er engasjerende og inspirerende!

Hva mener du er mest attraktivt ved deg som firmaer ser etter? 
Jeg har en stor selvstendighet og ansvarsfølelse i det jeg gjør, i tillegg klarer jeg å holde styr på mye på en gang og folk rundt meg.

Hvorfor bør studenter engasjere seg? 
Det er det mange grunner til. Du lærer ting du ikke kan på skolebenken, jobber med folk som synes det er gøy og ikke fordi de får betalt for det. I tillegg blir du blir kjent med mange nye mennesker, det er sosialt og gir det mye du får bruk for senere i livet!