Talentjakten

Partnerbedrift: Glencore NikkelverkFacebook Twitter Del på LinkedIn
Sist endret: 19.10.2014 18:57:00

Visste du at verdens reneste nikkel produseres i Kristiansand? Talentjakten er svært stolte over å presentere partnerbedriftene for programmet 2014/2015. Våre partnerbedrifter er ledende aktører innen fornybar energi, prosessindustri, offshore og finans. Vår tredje partnerbedrift er Glencore Nikkelverk. 

Glencore Nikkelverk AS er en del av det globale konsernet Glencore Xstrata, med 190 000 ansatte og kontraktører i over 50 land.
 
Nikkelverket ligger sentralt plassert nær byens sentrum ved innseilingen til Kristiansand og har ca. 500 ansatte. Glencore Nikkelverks egenutviklede teknologi gjør de til et av verdens ledende nikkelraffinerier, og deres avanserte produksjonsprosesser er svært miljøvennlige. 

Glencore Nikkelverk har karrieremuligheter både for de som ønsker en lederkarriere og for de som ønsker en mer faglig karriere. Der er mange muligheter for å utvikle seg både vertikalt og horisontalt i organisasjonen, sier HR Direktør Magne Ivar Gjerde.
- Arbeidsoppgavene er varierte og utviklende. De som jobber med prosjekter har mulighet for å delta fra begynnelse til slutt slik at man deltar i alle fasene av et prosjekt.

Virksomheten kjennetegnes av fremtidsrettet teknologi, høy kompetanse og trivelig arbeidsmiljø. Glencore Nikkelverk har forpliktet seg til prinsippene om bærekraftig utvikling. De tar hensyn til sosiale, miljømessige og økonomiske faktorer i all deres planlegging og produksjon.Produktene til Glencore Nikkelverk har en renhetsgrad i ypperste klasse og markedsføres og selges over hele verden. 

Siden 1910 har det vært raffinert, produsert og eksportert nikkel og andre metaller fra produksjonsanleggene i Kristiansand. Nikkelverkets historie føyer seg inn i fortellingen om industrialiseringen av Norge i begynnelsen av forrige århundre – med en markert forskjell.

Prosessteknologien som ble utviklet på Nikkelverket var forankret i det lokale miljøet. Gjennom 100 år har nikkelverket spilt en betydelig teknologisk, økonomisk, industriell og kulturell rolle i landsdelen. Vår miljø-, energi- og prosessteknologi har gjort Nikkelverket til en av de mest effektive og teknologisk avanserte raffinerier i verden. Denne utviklingen fortsetter i dag, med fokus på bærekraftig verdiskaping.

Nikkel finner vi i rustfritt stål, maskin og transportutstyr, samt elektroniske og kjemiske produkter. Dessuten anvendes nikkel med vår renhetsgrad til sofistikert kirurgisk utstyr, romfart, flymotorer og til vind - og vannkraft. Det betyr at du omgås produkter fra Nikkelverket i flere av våre daglige sysler, uten å tenke over det.