Talentjakten

Samarbeid med SykehusklovneneFacebook Twitter Del på LinkedIn
Sist endret: 13.11.2014 13:43:25

(Foto: Ida Brekke)


Sykehusklovnene er en ideell organisasjon med hovedmål om at alle barn på sykehus skal få besøk av sykehusklovner innen 2024.

Det hele startet med grunder Tove Karoliussen og hennes klovn Beate Kræsj Pling. For første gang i 2001 fikk syke barn i Norge besøk av en sykehusklovn. I 2006/07 ble Heidi Hovland engasjert. Karoliussen og Hovland, gjennom sine klovner Beate Kræsj Pling og Ruth Reidun Ratata, la det grunnleggende fundamentet for organisasjonen. Her kan du lese mer om deres historie og bakgrunn.


(Foto: Lisa Selin)


I dag besøker sykehusklovnen barn og unge på sengepostene ved Oslo Universitetssykehus, Rikshospitalet, Ullevål sykehus, St Olavs Hospital, Drammen sykehus, Ahus, Haukeland sykehus, Ålesund sykehus og Sørlandet Sykehus avdeling Arendal.


(Foto: Ida Brekke)


Sykehusklovnene er profesjonelle scenekunstnere med spesialisering innen arbeid med syke barn og pårørende. I denne videoen kan du få et lite innblikk i sykehusklovnenes hverdag (for flere filmer, se her).


Sykehusklovnene og Talentjakten
Talentjakten er i år så heldig å få samarbeide med Sykehusklovnene. Sammen med daglig leder Kristin Zachariassen utarbeidet vi årets caseoppgave for studentene, og med Manpower, Cut-e, Sykehusklovnene og Talenta Group i dommerpanelet, ble årets finalerunde en suksess. Studentene, inndelt i team, fikk utdelt casen om Sykehusklovnene. I løpet av en halv dag skulle casen jobbes med og presenteres foran et dommerpanel.


(Foto: Brian Cliff Olguin)


Vinnerne av denne casen får presentere sine løsninger for styret i Sykehusklovnene, hvor Geir Lippestad sitter som styreleder.

Vi i Talentjakten håper vårt samarbeid kan være med å sette fokus på arbeidet som Sykehusklovnene gjør. Vi ønsker at flere skal se det flotte arbeidet som blir gjort, og vi håper at sykehusklovnene når sine mål, slik at alle barn og deres pårørende på Norges sykehus kan få besøke av sykehusklovnene innen 2024.

Du kan lese mer om sykehusklovnene på deres nettside, og følg de gjerne på deres facebookside.

Vi gratulerer også Sykehusklovnene med Wenche Foss’ Ærespris 2014!

(Foto: Margrethe Myhrer)