Talentjakten

Getting Things Done!Facebook Twitter Del på LinkedIn
Sist endret: 10.01.2015 13:01:29


Morten P. Røvik snublet over GTD via en podcast da han var daglig leder i et IT-selskap hvor han jobbet med endringsledelse (GTD: Getting things done). Han begynte å implementere systemet i sin egen hverdag og ble overrasket over resultatene han så. Han coachet så kompisene sine i helgene og etterhvert opplevde de også samme resultater. Dette førte til utviklingen av en forretningsmodell og Røvik kontaktet mannen bak «Getting things done»-metodikken; David Allen. To år senere var franchisen hans!Morten P. Røvik er i dag både foredragsholder og rådgiver. Han er lidenskapelig opptatt av personlig produktivitet og er Skandinavias eneste sertifiserte GTD Master Trainer. Røvik startet selskapet Produktiv Norge i 2012 og ved siden av foredrag, kurs og trening i GTD sitter han også i Aftenpostens ekspertpanel innen jobb, karriere, jus og arbeidsliv. I hans første spalter forteller han om sine grunnleggende teknikker for å få ting gjort, som du kan lese her

Getting Things Done (GTD) er en metodikk for personlig produktivitet. Metodikkens utgangspunkt ligger i å ikke oppbevare forpliktelser og ideer i hodet, men å flytte dette til et system man stoler på, for deretter å se på systemet ofte nok til å fortsatt stole på det. (Produktivnorge.no)

På programmet torsdag 08.januar stod Morten P. Røvik for et heldagskurs med deltakerne i Talentjakten. Studentene fikk en fullstendig kurspakke innen Getting things done - første kurs, noe de satte svært stor pris på!

I denne kurspakken fikk deltakerne utdelt boken «Hvordan få ting gjort» av David Allen samt en del støttemateriale til å implementere teknikkene og metodikken i egen hverdag.

«Alt som har din oppmerksomhet - få det ut av hodet og inn i systemet.»

«Hvis du ikke er i den produktive opplevelsen, vit at det er mulig å komme dit - og at valget er ditt!»


Oppgavehåndtering har fem faser, sier Morten, og her kan du få en liten smakebit på hva studentene fikk oppleve under gårsdagens kurs, og i denne videoen får du en liten smakebit på to av grunnprinsippene innen GTD. 

Gjennom hele kurset aktiviseres deltakerne gjennom bruk av støttematerialet de har fått utdelt. En av de første øvelsene var å «tømme hodet». Her skriver alle deltakerne ned alt av tanker og «støy» som svever i hodet. Videre gjennom kurset ble vi geleidet gjennom GTD metodikken og fikk hele veien muligheten til å «Samle - Behandle - Organisere - Revidere - Utføre» med utgangspunkt i vårt eget arbeid. På denne måten fikk deltakerne eierskap til kurset og selv erfare systemet i praksis.
(bilde hentet fra produktivnorge.no).


Marius: Jeg kjenner til det meste av GTD metodikken fra før, og dersom jeg hadde vært sjef ville det vært et krav at de ansatte hadde GTD inne.

Vladimir: For meg var det både nytt og nyttig. Jeg har ikke hørt eller lest om dette tidligere. Jeg kommer til å lese mer etter kurset for å forstå metodikken bedre.

Marius: Det tar litt tid å få inn rutinene. Man må bruke litt tid på det og må trenes opp. Jeg begynte gradvis å bruke metodikken for to år siden, gjennom START. I dag holder jeg nå kurs for START. Etter at jeg begynte med GTD, ble jeg flinkere til å strukturere alle de 100 tingene som man har i hodet, som blant annet førte til at jeg ble enda mer obs på å følge med, feks. i forelesningene.

Andreas: Dette kurset stod til forventningene. Jeg opplever nå at jeg har lært nok til å kunne begynne å bruke GTD metodikken. Og jeg ser frem til å bruke det.Jon: Det var veldig bra. Bra å få ting satt opp så systematisk - hele prosessen. Det var veldig lærerikt, og nå er det bare å trene.

Anders: Det har vært en intens dag, og veldig interessant. Jeg fikk åpnet øynene for å strukturere annerledes - ting som jeg kanskje ikke har tenkt på beste måte. Jeg kjenner meg igjen i dårlige vaner jeg kan endre på: TOM EPOST! Det må føles veldig greit! Så jeg begynte litt etter Kick Off med å slette e-poster, og tror jeg skal oppfordre andre til å prøve noe lignende. Jeg kan skrive under på at akademia ikke alltid er effektive. Inngrodde uvaner som de liker å beholde. Man har godt av å lære slike ting som dette.

Jon Martin: Det var en bra dag. Jeg kjente til systemet fra før. Jeg har prøvd å bruke det før, men det fungerte dårlig. Ser nå at jeg har gjort det helt annerledes enn det jeg egentlig skulle gjøre. Sannsynligvis er det veldig bra, og jeg skal prøve skikkelig nå!

Simen: Jeg ser behovet uten tvil i egen hverdag. Det er bra at man får oppfølgingsopplegg som man kan fortsette med når man kommer hjem og holde det ved like. En ting er å sitte her og høre, en annen ting er å komme hjem.

«Hodet er et flott sted å få ideer - Ikke å oppbevare dem».
Getting Things Done (GTD) beskriver et sett med gode vaner som kan læres. Disse vanene henger sammen og utgjør en systematisk tilnærming til oppgavehåndtering som skal lede til en mer stressfri produktivitet.

Et innblikk i Mortens faste spalter i aftenposten, kan du finne her
Og Røvik kan også følges på twitter (@mortenrovik)

Vi i Talentjakten ønsker å takke Morten P Røvik for en strålende dag!