Talentjakten

Litt nærmere CameronFacebook Twitter Del på LinkedIn
Sist endret: 09.02.2015 14:58:58

På idylliske Andøya i Kristiansand ligger Camerons nasjonale hovedkontor. Cameron leverer høyteknologisk boreutstyr og borepakker i verdensklasse til den internasjonale olje & gass industrien. Med sine 600 ansatte omsetter de for rundt 1,3 milliarder kroner årlig. Selskapet har hovedkvarter i Housten, Texas og har i alt 27.000 ansatte fordelt på 300 avdelinger verden rundt.

Omfanget av næringslivet på Sørlandet er enormt, og større en mange aner. Etter en spørreundersøkelse gjort i forkant og etterkant av Talentjaktens januarsamling, går det frem at kunnskapen om denne landsdelens mangfold og muligheter var ganske lav, bortimot fraværende. - Jeg kjenner til problemstillingen, og det er dessverre ganske typisk. Det er derfor vi er med her. Disse studentene kommer fra ulike steder i landet, og studerer på ulike utdanningsinstitusjoner. Når disse kommer tilbake fra samlingene i Talentjakten vil de ha ny kunnskap om regionens muligheter og Cameron som bedrift, og snakke med kjente og studievenner om opplevelser og inntrykk, sier Heidi Irene Forberg, HR-manager i Cameron.

Ulike representanter fra olje- og gassnæringen i Kristiansand var tilstede på Offshore Technology Conference i 2013. Ordfører Arvid Grundekjøn hadde en velkomsttale hvor rundt 100 mennesker var tilstede - deriblant toppledelsen i Cameron. Walter T. Weathers, visepresident for markedsføring og strategi i Cameron sa følgende::

«Folk fra hovedkontoret i Houston er stadig i Kristiansand. Når de kommer tilbake, skryter de av veldig dyktige ansatte i Cameron i Kristiansand. Vi ønsker fremdeles å vokse, og skal fortsatt satse fra Kristiansand. Vi er veldig godt mottatt i Kristiansand, og ordføreren skjønner hvor viktig næringen er og hvor viktig det er med tilrettelegging for en næring med en utrolig virkning på regionen»


Under januarsamlingens bedriftsdag stilte Cameron med flere representanter, både ansatte fra HR, ingeniører og teknologer. Både nyansatte, og ansatte med litt lenger fartstid i selskapet. 

- Det er en virkelig flott gjeng. De sitter ikke bare inne med mye kunnskap, men det er veldig mange gode spørsmål, de er fremoverlent og nysgjerrig, sa prosjektingeniør Espen Gjessing etter første møtet med studentene på bedriftsdagen

Det var lagt opp til en hel dag viet til en noe annerledes karrieredag mellom bedriftene og studentene. Cameron hadde på lik linje med alle partnerbedriftene fått frie tøyler til å bruke tiden med studentene akkurat slik som de selv ønsket. Studentene var godt fornøyd etter førstemøtet med Cameron. 

 - Vi fikk innsikt i hva det vil si å jobbe for de og en følelse for arbeidsmiljøet i Cameron. Cameron har gått fra en i prinsippet mindre aktuell arbeidsplass, til en potensiell arbeidsgiver der det viser seg at selv om de driver med offshore- og drillingteknologi har jeg flere muligheter hos de. Dette skyldes i stor grad åpenheten og imøtekommelsen jeg opplevde på bedriftsdagen, sa en av deltakerne under januarsamlingen. 

Foto: Under middag kåret Cameron vinnerne av quizen de hadde gjennomført under bedriftsdagen. 

- Vi ser det har vært en god seleksjonsprosess, og det tenkte jeg på når de presenterte seg selv. Merker det er en flott, dyktig gjeng. For oss er jo dette som en temperaturmåler på studentmarkedet. Det blir et litt nærmere og som et «under huden»-intervju, både for bedrifter og studenter, som vi ikke nødvendigvis har muligheten til ellers. Kort oppsummert; et fint nært møte mellom næringsliv og student, sier Heidi Irene Forberg. 

- Det har virkelig fått meg til å åpne øynene for mulighetene her i Kristiansand. Jeg er fra Østlandet, og har ikke hørt noe særlig om bedriftene fra før. Det at de har så stor innvirkning på olje, gass og offshorebransjen, skulle man ikke tro. Det var som Heidi, HR-manager fra Cameron, sa: Når hun kom ned hit fikk hun hele verden åpnet for seg. Jeg fikk den samme åpenbaringen her i dag. Det er veldig store muligheter her i Agder. Bedriftene hadde litt mer avslappet presentasjon og mottak. Jeg fikk inntrykket av at det viktigste er hvordan du er som person, og det fikk oss til å føle oss vel, sa Ind.øk-student Kingsley Dankwah etter bedriftsdagen.