Talentjakten

Litt nærmere NordeaFacebook Twitter Del på LinkedIn
Sist endret: 20.02.2015 18:18:59

Nordeas mangfold var en av mange overraskelser under bedriftsdagen tidligere i januar. - I bank jobber du med komplekse kunder, så da holder det ikke nødvendigvis bare med økonomien. I dag har vi alt fra matematikere, teknologer til statsvitere hos oss, sier Odd Hultmann, avdelingsbanksjef i Nordea.

Bedriftsdagen la til rette for at student og bedrift skulle komme litt nærmere hverandre. Bedriftene får knytte kontakt og bli bedre kjent med de gode hodene, og studentene får innsikt i regionens muligheter og kunnskap om enkeltbedriftene på nært hold. Bedriftene hadde fått frie tøyler til å bruke tiden med studentene akkurat slik de ville.

- Denne dagen har vi gått totalt bort i fra en typisk bedriftspresentasjon. Vi brukte tiden på å fokusere på samtalen, få de til å bli kjent med arbeidsplassen og diskutert fremtidens bank, sier Odd Hultmann.

Dette til stor begeistring fra studentene.

- Det var kjempegøy å møte så engasjerte mennesker som forteller åpent og målrettet om hvor min kompetanse kunne passe inn hos dem, sa en av deltakerne etter møtet med Nordea.

- Du ser de er håndplukka. De er frempå, og nysgjerrige. Jeg slutter aldri å bli imponert over hva de allerede har utredet i så ung alder. Jeg håper de evner å geleide det engasjementet inn i arbeidslivet, kommenterer Odd Hultmann etter spørsmål om hvordan møtet med studentene var. 


Odd Hultmann og Mats Sandvik, her i møte med nanoteknologene (f.v) Jonatan De Lange Claussen, Anders Teigland og Simen Hjellvik Askeland under Talentjakten Bedriftsdag.


Nordea var representert med finansrådgiver Mats Sandvik og avdelingsbanksjef og leder for personmarked Odd Hultmann.

- Vi begynte med å be de introdusere seg selv, og dette gjorde vi for å først danne oss et bilde av studentene. Vi hadde allerede hørt de introdusere seg med en pitch i plenum, men vi ba de gjøre det med andre ord enn de hadde brukt før. Det enkleste er jo å fortelle hva du har gjort. Det er jo nettopp det - du har gjort det! Men jeg ser etter hva du lyst til å gjøre. Hva du kan, og ønsker å utrede. Det er det jeg er interessert i, forteller Odd Hultmann.

Nordea var en av partnerbedriftene som var representert under middagen på Bølgen & Moi fredag 10.januar 2015, representert ved Odd Hultmann. Her i dialog med Ole Falk Hansen, CFO i MH Wirth.


I følge tall fra Talentjaktens egne undersøkelser ser vi at Nordea er en av årets partnerbedrifter som studentene har mest kjennskap til fra før. Blant annet har en av årets deltkere, Syed Faher Abbas, skrevet en strategioppgave om Nordea tidligere i sitt utdanningsløp.

Likevel var flere av studentene overrasket over mangfoldet og mulighetene i Nordea etter årets bedriftsdag. På spørsmålet om dagens møte hadde endret studentenes syn på Nordea som arbeidsgiver, svarte flere av studentene ja, og at de ikke var klar over hvilke muligheter Nordea kunne tilby de ulike fagretningene.

- Med ingeniørbakgrunn hadde jeg tidligere ikke sett på Nordea som en aktuell arbeidsgiver på noen som helst måte. Hele møtet vi hadde med firmaet under bedriftsdagen gikk ut på å diskutere eventuelle behov for ingeniører i bank, spesielt med tanke på vurdering av risiko ved finansiering av tekniske prosjekter. Dette åpnet øynene stort for at dette kan være en interessant bransje. Representantene gjorde en svært god jobb, både i form av å være ærlige og åpne om hvem de selv var som mennesker, og ved å være reflekterte i diskusjonen vi hadde med de.

- Jeg var ikke klar over hvilke muligheter et stort konsern som Nordea kunne tilby.

- De driver med mye mer enn jeg trodde, og kan dermed være et alternativt arbeidssted.

- Det virker som de gjør mer variert arbeid og har mer forskjellige ting enn det jeg først forventet. Som privatkunde ser man jo kun ei side av bedriften.

Bildet er tatt under Talentjaktens velkomst for studentene i Rådhuskvartalen 6. januar 2015. F.v.: John G. Bernander (Viking Development Group), Linn Therese Nybø (Talenta Group) og Odd Hultmann (Nordea).


Studentene hadde i forkant av samlingen gitt uttrykk for at de ikke var klar over mangfoldet og mulighetene på Sørlandet - en problemstilling som avdelingsbanksjef Hultmann kjenner til.

- Vi har vært med i Talentjakten fra den spede start for å fremme regionen. Vi er genuint opptatt av at regionen tiltrekker seg de gode hodene - og det vil vi selvsagt være med på. Om en annen bedrift tiltrekker seg noen av disse studentene, så er vi kjempeglad for at de først og fremst har valgt Sørlandet. Det tjener hele regionen på, sier Hultmann engasjert.