Talentjakten

Litt nærmere MHWirthFacebook Twitter Del på LinkedIn
Sist endret: 04.03.2015 18:24:50

Inne på MHWirths grupperom var det fire representanter som tok imot studentgruppene; CFO Ole Falk Hansen, HR Business Partner Elisabeth Ferreira, Recruitment Manager Anita Langerak Mosfjell og Department Manager Helge Sortland. - Vi fikk en veldig god dialog med MHWirth. Vi fikk innsyn i hvordan arbeidsdagen deres ser ut og hvilke type prosjekter de jobber med til vanlig. Dette er absolutt en bedrift jeg kunne tenke meg å jobbe for, sa en av deltakerne i etterkant av bedriftsdagen. Studentene ble inndelt i grupper på 2-4 stykker, etter fagområde. Bedriftene fikk dermed mulighet tilpasse dialog og presentasjon etter fagfelt. Gruppene med studenter rullerte rundt på bedriftsmøter i flere rom. Partnerbedriftene fikk frie tøyler til å legge opp tiden med studentene etter ønske.Det viste seg at studentene var svært fornøyde med MH Wirths opplegg denne dagen:
-MHWirth var ærlige og uformelle. Presentasjonen hadde god visuell profil noe som gjorde den god, sa en annen av studentene.

I fjor ble det klart at Aker Solutions skulle splittes i to, og selskapets avdeling i Kristiansand ble tatt over av MHWirth. Ole Falk Hansen var tidligere CFO i Aker Solutions, og fungerer fremdeles som finansdirektør i datterselskapet - med hovedbase i Kristiansand. Han ble direktør i Aker Solutions i en alder av 30 år, og har vært der siden.

Falk Hansen var tydelig en stor inspirasjon for deltakerne. De var svært ydmyke over at direktøren tok seg tid til å hilse på studentene: Det var veldig interessant å få snakke med Ole Falk Hansen. En veldig ydmyk mann, og genuint interessert i oss som var der inne. Det er alltid inspirerende å snakke med dyktige folk, og jeg er imponert over at han tok seg tid til å være her i dag. Det er noe vi setter veldig stor pris på, sier Andreas Ingjerd.
Som Talentjakten har referert til flere ganger tidligere, var det tydelig at kunnskapen om Sørlandets mangfold og muligheter var noe lav blant årets deltakere før de deltok på årets januarsamling i Kristiansand:

For meg er Kristiansand mest kjent for Dyreparken, samtidig som jeg har litt kjennskap til at offshorebransjen er under vekst her. Men at det har blitt så stor industri av det her i regionen ante jeg ikke. For meg er det viktig å bli kjent med hvilke utviklingsmuligheter bedriftene kan tilby både her i regionen, men også nasjonalt og internasjonalt, sier en av årets deltakere, Syed Faher Abbas.

Denne problematikken kjenner flere av partnerbedriftene som seg igjen i, og Ferreira fra MHWirth er ikke uenig:

Jeg tror denne problematikken gjenspeiles i resten av landet. Men jeg tror ikke Sørlandet er så flinke til å vise og promotere oss bedriftene sammen som en region. Vi ser for eksempel på messer som ONS i Stavanger, at det er mange regioner som er flinke til å stå sammen som en region, og ikke bare enkeltbedrifter.Under januarsamlingen i Kristiansand var partnerbedriftene invitert til flere settinger hvor de hadde muligheten til å bli bedre kjent med årets deltakere. I tillegg til bedriftsdagen var MHWirth representert under velkomsten i Rådhuskvartalet, samt på foredrag og middager. Også MHWirth var svært fornøyd med denne dagen, og muligheten til å komme litt nærmere flere attraktive studenter.

Bedriften fikk en god dialog med studentene på bedriftsdagen. Studentene er alle interessert og oppriktig engasjert i faget sitt, og vet hvilken vei de vil gå. Det har vært en veldig bra dag, med gode spørsmål og diskusjoner. Studentene vekker tanker med interessante perspektiver, og vi har fått mye god input, sier HR Business Partner i MHWirth,  Elisabeth Ferreira mens hun pakker sammen sakene fra grupperommet på Clarion Hotel Ernst. Vi kan se for oss flere av de hos oss om noen år.