Talentjakten

"Det er ikke ofte man får tilbud om noe lignende"Facebook Twitter Del på LinkedIn
Sist endret: 28.08.2015 15:58:28

(Hovedbilde privat)


Han er nyforlovet og har hatt summer internship hos Sopra Steria, noe som førte til ansettelse etter endt studietid. Det har vært en innholdsrik sommer for Kingsley Dankwah - vi tok en prat med han om det siste året og hans deltakelse i Talentjakten.
Det er ganske nøyaktig ett år siden søknads- og seleksjonsprosessen. Først gjennomgang av CV, karakterutskrifter og motivasjonsbrev, etterfulgt av evnetester og kompetansebasert intervju av Manpower. Hvordan opplevde du denne prosessen?


(Foto: Talentjakten. Seleksjonsprosessen hos Manpower 2014)


- Seleksjonsprosessen var veldig spennende. Testen som man utførte på forhånd var veldig lærerik, fordi jeg i ettertid fikk en dypere forklaring på hva mine sterke og svake sider var. Når det gjelder videointervjuet så syns jeg dette var veldig gøy! Jeg har aldri gjort et slikt intervju tidligere, noe som gjorde hele opplevelsen noe mer interessant.


Den siste og avgjørende runden var finalerunden i Oslo. Her møtte du mange deltakere, mange du ikke kjente fra før - og plutselig skal du sitte i gruppe på 4 og løse en caseoppgave sammen, i tillegg til å levere siste salgspitch av deg selv. Hvordan opplevde du dette?


- Selve finalerunden var nervepirrende. Dette var fordi man for første gang fikk sett sine konkurrenter og det var nå ting begynte på alvor. Konkurranseinstinktet ”kicket” umiddelbart inn. Hele opplevelsen kan sies å være veldig lærerik. Jeg fikk en virkelig utfordring da jeg skulle holde en ”two minutes to convice”-presentasjon fremfor et dommerpanel på 5 personer som skulle påvirke avgjørelsen om hvorvidt jeg var et ”talent” eller ikke.


Hvordan har det siste året vært for deg? Har din deltakelse i Talentjakten ført til noen endringer?


- Det siste året etter å ha blitt selektert ut som én av de 20 utvalgte, har vært veldig spennende og begivenhetsrikt! Jeg har kommet i kontakt med veldig mange bedrifter, jeg har blitt skrevet om i ulike tidsskrifter og universitets nyhetsartikler. Jeg har generelt blitt møtt med veldig mye positivitet og støtte blant venner og medstudenter. Det har også selvfølgelig bidratt til intervjuer hos aktuelle bedrifter.Her er to av årets artikler: (Hele artikkelen kan du lese her).


(Hele artikkelen kan du lese her)
Hva har du gjort det siste året?


- På grunn av caseoppgaven som vi vant under finalerunden i fjor, kontaktet daglig leder for Sykehusklovnene meg og ønsket at jeg skulle drive et prosjekt for dem på UiA. Prosjektet er svært gøyalt og drives sammen med en annen deltager/talent fra fjorårets ”Talentjakten” og vil pågå ut vår studieperiode. Les mer om prosjektet her: Tour de Klovn.


I sommer var jeg så heldig å få tilbud om å være “summer intern” hos Sopra Steria innenfor deres Business Consulting avdeling. Jobben som ble utført sammen med min sommerkollega ble veldig godt mottatt, noe som resulterte i tilbud om fast jobb etter endt studie. Det var en veldig hektisk og krevende sommer som jeg lærte utrolig mye av. Jeg kommer spesielt til å huske kundens flotte tilbakemeldinger: “Dere leverte akkurat det vi trengte", "Vi skal bruke metodeverket deres i våre pilotprosjekter", og ikke minst "Kvaliteten på arbeidet deres er som å forvente hos senior management consultants".


(Foto: Bildet er hentet fra siden "Sopra Steria Scandinavian Graduate Programme", som du kan finne på deres facebookside her). 

Hvilke erfaringer og inntrykk tok du med deg hjem etter samlingen i Kristiansand?


- Det var utrolig gøy å møte bedriftene, de virket genuint interesserte i oss og behandlet oss veldig bra.
Bedriftene møtte oss med en avslappende holdning, noe som bidro til at vi også var avslappet i møte med dem. Det var god flyt i praten og man ble både sett og hørt på et annet nivå enn hvis man hadde møtt disse på en karrieredag eller et speedintervju.


Videre var programpakken fullspekket av veldig gode foredragsholdere som kom med nyttige tips og verktøy som er veldig gode å ha med seg videre inn i arbeidslivet. (Foto: Talentjakten. Deltakerne er samlet på Ernst Hotel første dagen av Lean-kurset i Yellow Belt). 


Kan du gi en kort oppsummering om din opplevelse i Talentjakten?


- Talentjakten har generelt vært en utrolig spennende reise og jeg føler meg svært heldig som har fått muligheten til å være med på noe slikt. Ikke minst har jeg blitt kjent med mange fantastiske personer som jeg definitivt kommer til å holde kontakt med lenge etter at opplegget er over. Det sosiale har vært utrolig bra! Jeg sitter også igjen med mange nyttige kontakter innen forskjellige næringsvirksomheter, noe som gjør det lettere for meg å ta kontakt med bedriftene.


Etter samlingen i Kristiansand ble jeg mer bevisst næringsvirksomhetene som holder til på Sørlandet. Jeg må si jeg følte meg heldig som fikk muligheten til å tilbringe så mye som 45 min hos hver av bedriftene under bedriftsdagen. Det er ikke ofte man får tilbud om noe lignende.


Offentliggjøringen var selvsagt morsom, men det var også litt rart/uvant å bli frontet som et talent, da jeg vet at det finnes utrolig mange dyktige studenter der ute. Talentjakten har vært noe tidkrevende med samlinger, møter, intervjurunde, bloggartikler mm., men dette ble det gitt beskjed om på forhånd og var dermed forventet.
Jeg oppfatter programmet som lærerikt og meget profesjonelt gjennomført, og ikke minst utrolig gøy!Har din deltakelse i Talentjakten hjulpet deg i jobbsituasjon eller lignende?


Deltagelse i talentjakten har gitt meg mer selvtillit i situasjoner som kan oppleves som ukomfortable i en jobbsøkersituasjon, da hele opplegget har gått ut på å utvikle våre sterke og svake sider, samt bevege oss utenfor komfortsonen. Dette bidro til at jeg presterte godt under et intervju om sommerjobb for Sopra Steria, som resulterte i at jeg fikk tilbud om å være ”summer intern” hos de i sommer, som videre førte til tilbud om fast jobb.


(Foto: Talentjakten. Årets første møte med bedriftene, og studentene måtte presentere seg selv. Her i speilsalen på Ernst Hotel)


Hva gjør du videre?


Nå har jeg kun 1 år igjen før jeg er ferdig utdannet sivilingeniør innen industriell økonomi og teknologiledelse. Til neste år skal jeg jobbe som Junior business consultant hos Sopra Steria, samt planlegge bryllup da jeg ble forlovet på sensommeren i år. 


2015 har vært et fantastisk år så langt, og jeg har mye å takke Talentjakten for dette.


(Foto: privat bilde)


Vi i Talentjakten gratulerer Kingsley med forlovelse, jobb og vel gjennomført første året i Talentjakten!