Talentjakten

Litt nærmere QmatecFacebook Twitter Del på LinkedIn
Sist endret: 04.02.2015 13:29:37

Under Talentjaktens januarsamling var partnerbedriftene invitert til ulike settinger hvor de hadde muligheten til å bli bedre kjent med årets deltakere. Qmatec er en av årets partnerbedrifter som virkelig har satt på ressurser for å delta på samme arena som studentene!

Qmatec var blant annet en av partnerbedriftene som var representert i Oslo under Talentjakten Kick Off og offentliggjøringen av talentene 31. oktober. Qmatec skrøt av det første møtet med studentene og så frem til samlingen på Sørlandet i januar. I tillegg til å delta på velkomsten i rådhuskvartalet, foredrag og middager var bedriftsdagen et høydepunkt den uken. Qmatec stilte med daglig leder og grunnlegger Kjell Arild Grønås, og Kristine Wikander, sivilingeniør og prosjektleder. - Vi har møtt mange som er oppriktig interessert og nysgjerrig på hvordan hverdagen vår er. På disse samlingene vil vi tro de legger mye press på seg selv, og er litt nervøse. De er veldig flinke, fremoverlente og modige - og vi ønsker å bruke litt ekstra tid med de, være åpne og jordnære for å skape en uformell dialog, sier Kjell Arild.

Onsdag 7. januar var dagen viet til at årets deltakere og partnerbedriftene skulle bli bedre kjent. Qmatec hadde skjønt at det ikke var en ordinær bedriftspresentasjon studentene hadde ønsket seg, men fikk likevel frie tøyler til å bruke tiden med studentene slik de ville.

"Vi fikk god dialog og lærte mye av hverandre. Etter bedriftsdagen er Qmatec definitivt en arbeidsgiver jeg kunne tenke meg å jobbe for," sa en av deltakerne i etterkant av bedriftsdagen.

Les mer om bedriftsdagen her.

Det var veldig ulikt hvordan bedriftene la opp tiden med studentene. Qmatec hadde valgt å gå utenfor de vanlige rammene, og ingen gruppesamtale var lik.

- Vi prøver å skrelle ned firmainfo - ikke fortelle så mye om hva vi kan, men hva vi gjør, hvorfor, og hvordan Qmatec skiller seg ut. Vi ønsker å fronte oss som en uavhengig aktør. Vi brukte også noe tid på å fortelle om den alternative teknologien på Sørlandet, forteller Kjell Arild.Kjell Arild Grønås er grunnlegger og daglig leder i Qmatec og har vært med siden oppstarten i 2003. Qmatec Group består av firmaene Qmatec Drilling, Qmatec Production, Qmatec Engineering og Qmatec Load Handling. De er i dag 57 ansatte fordelt på deres tre lokasjoner Vinje, Grimstad og Gjerstad.

I forkant av januarsamlingen var det tydelig at studentene hadde lav kunnskap om næringslivet på Sørlandet. Grønås trekker frem viktigheten av å være med på å bygge regionens omdømme i deres samarbeid med Talentjakten.

- Omdømmebyggingen som Talentjakten gjør er viktig for regionen - å vise hva som rører seg på Sørlandet. Talentjakten representerer noe vi kjenner oss igjen i. Både verdier i selskapet og det de ser etter i talentene - det hele mennesket. Det er viktig, og noe vi vil bli assosiert med. Også blir de 20 talentene ambassadører, som får innblikk og ny kunnskap om vårt selskap, forteller Kjell Arild.