Talentjakten

TALENTER 2014 / 2015

Årets talenter 2015/2016 2014/2015

2013/2014 2012/2013


ANDERS TEIGLAND
PhD student, Uorganisk nanokjemi og Katalyse ved UiB Gjennom legatordning fikk jeg anledning til å ta master ved University of Cambridge. Jeg er 24 år og går nå PhD-studiet i Nanoteknologi ved UiB. Ved siden av studiet har jeg vært engasjert i Nanos nanovitenskapelige fagutvalg. Er aktiv i Norges Rugbyforbund og spiller rugby ved siden av studiet, med både NM gull for BRK og 5 landskamper bak meg.

LinkedIn
JOHN MARTIN KLEVEN GODØ
Masterstudent, Marin Teknikk ved NTNU I fritiden er jeg engasjert i seiling, havpadling, dykking og friluftsliv. Jeg har vært leder av Motorbåtkomiteen ved linjeforeningen Mannhullet. Studievalget falt lett på Marin Teknikk-linja, spesialisering i hydrodynamikk. Har fått utmerkelse fra Norges Rederiforbund for fremragende studieresultat. Vinner av ingeniørkonkurransen Tech’in DNV, kategori ”Team design”, en lagkonkurranse med praktisk-tekniske oppgaver, samt nasjonal vinner og 3. plass i verdenssammenheng i Red Bull Racing Can.
KINGSLEY DANKWAH
Masterstudent, Industriell økonomi og teknologiledelse ved UiA Sammen med en kollega har jeg startet et agenturfirma (My Alter Ego Agency) innenfor moteindustrien, der vi introduserer nye merker for det norske markedet. Gjennom samarbeidet med leverandører og partnere i England, Italia og Portugal har jeg lært mye om det internasjonale tankesettet, og fått erfaring innen kommunikasjon på et internasjonalt nivå. Jeg har lært meg å være uredd, og å ha tro på ideene mine. Jeg motiveres av andre mennesker som brenner for noe og godt teamarbeid. Ved siden av studier og jobb er jeg leder for linjeforeningen Indøk Sør ved UiA.

LinkedIn
ALISA MUJANIC
Masterstudent, Statsvitenskap ved UiO For meg er aktiv læring viktig, det handler om å bruke kunnskap til å utvikle omgivelsene og samfunnet rundt oss. Jeg var vinner av Holbergprisen i skolen i 2011. Denne konkurransen skal øke forståelsen og interessen for forskning innen samfunnsfag, humaniora og juss. Jeg var den første som vant prisen for et prosjekt som ble utført selvstendig. Det anbefales vanligvis å gjøre prosjektet i grupper, på grunn av stor arbeidsmengde. Jeg var også samme år utvalgt til Rotary Youth Leadership Award for unge som utmerker seg gjennom aktiv deltakelse i samfunnet og med lederpotensial.Jeg har alltid hatt høye ambisjoner , og jeg har ofte fått høre at jeg muligens har for høye ambisjoner. Dette har ført til at jeg er en person som tør å satse og å gi av meg selv, også når det kommer til komplekse problemstillinger. For meg er det viktig å tillate seg selv å tro at man faktisk kan bidra til endring og fremgang, og ikke minst tørre å satse aktivt for å forsøke å skape endring.

LinkedIn
SIMEN HJELLVIK ASKELAND
Masterstudent, Nanovitenskap ved UiB I studietiden er det nysgjerrighet og tanken på å lære som motiverer og driver meg, samt ønsket om å prestere på et høyt nivå. Jeg har i den siste perioden utviklet en interesse for hva som motiverer mennesker, og hva som eventuelt gjør at mennesker blir umotiverte. Jeg er studentrepresentant i Fakultetstyret og mentor i ENT3R programmet. ENT3R er studentdrevet, hvor studenter tilbyr trening i realfag og fungerer som rollemodeller for elever fra 10. klasse og opp til 3. klasse på videregående nivå. Målet er å gi ungdom et mer positivt forhold til realfagene.

LinkedIn
SYED FAHER ABBAS
Masterstudent, Økonomi og administrasjon ved UiS Gjennom det siste året kan jeg vise til solide resultater gjennom mine 6 verv kombinert med en fulltids studie. Dette har jeg oppnådd ved å arbeide strukturert og ha klare prioriteringer. Er ambisiøs, pålitelig, engasjert og løsningsorientert med høy arbeidskapasitet. Stiller store krav til meg selv, noe som gjenspeiles gjennom mine resultater. Beskrives som positiv og inkluderende bidragsyter i miljøet blant venner og kollega. Våren 2014 var jeg en av finalistene i Konsernsjefen 2014 (Adecco), hvor jeg oppnådde en 5. plass blant 16000 deltagere. Engasjementet mitt i studentmiljøet har blitt tydeligere de siste årene, dette resulterte i at mine medstudenter ved UiS nominerte meg til begeistringsprisen 2013.

LinkedIn
ULADZIMIR RUBASHEUSKI
PhD student, Logistikk ved HiMolde For meg er det viktig å vite at det arbeidet som jeg gjør er viktig for noen. Jeg håper å utvikle meg selv gjennom de oppgavene jeg påtar meg. Tidligere har jeg fått 3. plass i «Energy 2050», Statoils studentkonkurranse 2009-2010. Med toppkarakterer og god kunnskap i statistikk, supply chain management, matematisk modellering og optimalisering, er ett av måne mål å bringe ny kunnskap til fordel for samfunnet vi lever i.

LinkedIn
MARIUS SVENUNGSEN
Bachelorstudent, Sivilingeniørstudiet ved NTNU Jeg går nå 3. året av det femårige studiet innenfor produktutvikling og produksjon på NTNU, studieretning Produktutvikling og materialer. Jeg var i 2014 leder for Start NTNU, en frivillig studentorganisasjon på NTNU med 50 medlemmer fra alle campus og årstrinn ved NTNU. Her har jeg fått mye praktisk ledererfaring og har gjennom året fått mange nye utfordringer. Fritiden går med til sykling, løping og skiturer.

LinkedIn
OLA HARALDSTAD
Bachelorstudent, Økonomi og administrasjon ved UiA Jeg går nå tredje året på bachelor i økonomiske og administrative fag. Ved siden av studiene jobber jeg som kunderådgiver i bankbransjen, samt lederverv i fagorganisasjonen Econa både nasjonalt og lokalt på Sørlandet. Med 10 år innenfor restaurant- og servicebransjen har jeg jobbet flere år innen ledelse, administrasjon, planlegging, organisering og gjennomføring. Jeg interesserer meg for gruppedynamikk, prosjektledelse og mennesker, og håper Talentjakten og deres samarbeidspartnere vil utfordrere meg på mine mange soft-skills.

LinkedIn
MARTIN INDREITEN
Masterstudent, Statsvitenskap ved UiO Hva er konsekvensene av en mindre verden? Er vi mennesker egentlig så forskjellige? Kan vi samarbeide tettere for å nå uante høyder? Etter å ha bodd en periode i Japan gjennom japansk-studier ved Universitetet i Oslo begynte jeg så smått å undres over slike spørsmål. Følgelig ble jeg dratt mot statsvitenskap og har nylig påbegynt master-studiet ved UiO. Spesielle faglige interesser dreier seg særlig rundt utfordringer knyttet øst-vest-dynamikken, internasjonale relasjoner, globalisering og kosmopolitanisme. Nøkkelen til fremtiden ligger i oss alle.

LinkedIn
JONATAN DE LANGE CLAUSSEN
Masterstudent, Nanoteknologi og Kjemi ved UiB Jeg er en utadvendt, aktiv gutt som er glad i utfordringer. Jeg ser på meg selv som en ressurs, og jeg lever etter en regel om at jeg får til det jeg har lyst til. For tiden er jeg engasjert i IAESTE ved Universitetet i Bergen, og jeg har tidligere vært økonomisk ansvarlig i Styret i Nanos, fagutvalget til nanoteknologistudiet, UiB. Ved siden av studiene jobber jeg som miljøarbeider i et bofellesskap for psykisk og fysisk utviklingshemmede, jeg prøver å opprettholde et sosialt liv og jeg holder meg i relativt god form.

LinkedIn
ANDREAS INGJERD
Masterstudent, Siviløkonomstudiet, økonomi og administrasjon ved Norges Handelshøyskole Jeg er en nysgjerrig student som opplever å vokse på å oppsøke nye utfordringer. For uten om studiene har jeg deltidsjobb i bank og jeg er aktiv i styret i studentavdelingen til Econa ved NHH. Muligheten til å skape noe sammen med dyktige mennesker motiverer meg og jeg ser opp til personer som klarer å formilde kunnskap og erfaringer på en tydelig og engasjerende måte.

LinkedIn
VEBJØRN SKEIDE
Masterstudent i Industriell Økonomi og Bachelorstudent i Samfunnsvitenskap ved NTNU Ønsket om å lære nye ting er med på å gjøre meg mottakelig for ny kunnskap og nye erfaringer. Etter videregående valgte jeg å satse som aktiv fotballspiller, som medførte fast plass i 1. divisjon. Siden jeg alltid har hatt ambisjoner om å skaffe meg en solid utdanning og karriere, begynte jeg på NTNU i 2010. Min holdning er at det aller meste har relevans for det aller meste og at ny kunnskap aldri er unødvendig.

LinkedIn
KRISTINE MASDAL AADNE
Masterstudent, Journalistikk ved HiOA Min motivasjon er ønske om å bety noe. I høst begynte jeg på master i Journalistikk, etter å ha jobbet ett år i NRK. Ønske om å tenke nytt, lære og utvikle meg som menneske er min drivkraft. I 2012 engasjerte jeg meg som nestleder i Studentradioen og i skolens journalistlag. Her var jeg svært opptatt av å fremstå som en engasjert og ydmyk leder. På fritiden trigger ekstreme aktiviteter meg. Å kjenne den enorme følelsen av mestring gir meg mot til å ville nå nye høyder i alt jeg gjør. I fremtiden ønsker jeg å jobbe kreativt med formidling og kommunikasjon.

LinkedIn
THOMAS BERGFLØDT
Bachelorstudent, Sivilingeniørstudiet ved NTNU Jeg går nå Produktutvikling og Produksjon på NTNU, med spesialisering innen Energi-, prosess- og strømningsteknikk. Gjennom verv i UKA og Start NTNU har jeg fått erfaringer og soft skills jeg føler er mye viktigere enn det jeg lærer på skolen. Det som motiverer meg er å få til noe stort sammen med et godt team. For øyeblikket leder jeg arrangementet Mixer, som har fokus på entreprenørskap og nettverksbygging på NTNU. Jeg er drevet av utfordringer og viljen til å lære noe nytt.

LinkedIn
JON DANIELSEN
Masterstudent, Rettsvitenskap ved UiB Jeg begynte i midten av tenårene som fotograf i Fædrelandsvennen og jobbet meg raskt oppover i systemet gjennom Anders Martinsen fotografer. Har stått for jevnlige leveranser til de de største nyhetsaktører i Norge. Jeg har også jobbet med private aktører som Xstrata Nikkelverk, Destinasjon Sørlandet og Agder Energi, men også privatpersoner som bryllupsfotograf. Har i etterkant studert ved Norsk Fotofagskole og arbeidet som Studio Manager under Christian Fredrik Wesenberg i Oslo. Jeg har flere verv og ansvarsroller utenfor studiet, i tillegg til å være selvstendig næringsdrivende.

LinkedIn
MARTIN MAGGELSEN BUGGE
Masterstudent, Statsvitenskap ved UiO Fra før har jeg en mastergrad i internasjonal politisk økonomi fra London School of Economics. Jeg motiveres av et ønske om å bli veldig god på noe. Et ønske om å påvirke. Jeg er svært interessert i politikken rundt det globale finanssystemet, har studert Kinesisk økonomi på sommerskole i Shanghai og skrevet masteroppgave om internasjonal finansregulering. Utenom skolen har jeg vært aktiv i ulike studentforeninger og studenttidsskrifter, samt opprettet og ledet OSI-Tennis. Ved LSE, satt jeg i styret til LSE Political Risk and Investment Society som fikk gull-pris for beste nyoppstartede forening.

LinkedIn
YNGVILD NÆSS TRØAN
Erasmusstudent, Fransk språk og litteratur ved Université Paris-Sorbonne Jeg er bachelorstudent i fransk ved NTNU, men er for tiden Erasmusstudent med utveksling i Frankrike. I mitt bachelorstudiet i fransk fordypning, har jeg også inkludert fag som innen industriell økologi, ecological engineering, økotoksikologi og miljøpolitikk. Jeg har et stort engasjement innen temaene miljøutfordringer og energiløsninger. Ved siden av studiene i Frankrike er jeg leder for ANSA Paris.

LinkedIn
ERLING TANGEN
Bachelorsudent, Økonomi og administrasjon ved UiS De siste to årene har jeg ved siden av studiene vært styremedlem i Studentsamskipnaden, leder for studentorganisasjonen Start UiS og studentpolitiker i studentparlamentet. Jeg blir motivert av å jobbe i gode team. Hvis vi skaper noe sammen og det potensielt har en verdi for andre, blir jeg fort veldig engasjert. Som leder i Start UiS 2014, var det en flott opplevelse å vinne Begeistringsprisen. Ett av mine største ønsker er å etablere en vekstbedrift som kan bidra positivt til samfunnet.

LinkedIn
OLE MARTIN ØLMHEIM
Bachelorstudent, Regnskap og revisjon ved UiS Jeg går tredje året på Regnskap og Revisjon ved UiS. Som person er jeg nysgjerrig på utfordringer, og tar oppgaver med stort pågangsmot. Jeg ser ofte muligheter der andre ser bedrensninger. Oppsøker nye fellesskap, der jeg fremstår som en åpen og kreativ person. Ser viktigheten av å knytte relasjoner. Ut fra min bakgrunn som syklist, og brennende engasjement for innovasjon, har jeg startet BikeFinder med Innovasjon Norge i ryggen. Trives med å samarbeide med andre. Samtidig vet jeg hva som kreves for å lykkes på høyeste nivå. Flink til å kommunisere med andre. Tror på en strukturert hverdag, for et mest mulig effektivt arbeid. Trives best i lederrollen.

LinkedIn